<> Vilse i Paris - en blogg om livet som Au Pair -

Elin och Elin...

Igår gjorde jag ett av de jobbigaste sakerna på långtid - jag sa hejdå till en av mina närmaste vänner här i Paris och även om jag vet att jag kommer se henne igen så kändes det som om hjärtat slets i tusen bitar! Hela dagen spenderades med Paige innan jag följde henne till huset där vi sa vårat tårfyllda farväl. Jag lärde känna henne i våras och det är helt sjukt hur nära jag kommit att stå henne. Vi är verkligen totala motsatsen men trots det har vi aldrig de där obekväma pauserna utan något att säga, utan vi har alltid något att diskutera! Det var därför som jag tillbringade varje eftermiddagen efter skolan med henne (och mina andra vänner) på Starbucks - pratandes i timmar utan riktigt att vi gjorde något vettigt.
    Efter vårt tårfyllda och snyftande farväl ( eller snarare ses senare ), så begav jag mig mot tågstationen och givetvis blev jag uttittad av ett antal fransoser. Det var till och med en dam som trodde jag skulle hoppa (ja, självmord framför tåg är tyvärr väldigt vanligt här i Paris) och jag hörde klart och tydligt hur hon diskuterade med sina vänner om denna "ostabila och upprörda mademoiselle". Jag kan dock tillägga att jag pratade med Gabbi i telefonen på svenska, annars hade jag utan tvekan snäst av damen med att jag minsann förstod att hon pratade om mig, och om att hon själv någon gång skiljts från en nära vän så skulle hon förstå hur det känns!
 
Lite roliga nyheter mitt i allt det ledsna är att rean började idag, och ja - jag ska in imorgon och försöka kirra ett par fina skor, alternativt en jacka på Printemps! För er som inte vet är det en av Paris största och finaste lyxgallerior och där inne finns allt som jag älskar att dregla efter - Prada, Chanel, Dior, LV, Michael Kors, Lanvin, Isabelle Marant och massa mer - alltså ett himmelrike för en äkta fashionnörd!
 
Min familj pratade för övrigt med en ev. ny au pair från Sverige idag - en till Elin! Hon kommer från Karlstad och verkade riktigt trevlig av det lilla jag såg, och jag hoppas verkligen innerligt att nästa au pair som kommer till min familj förstår exakt HUR bra hon kommer ha det. Jag tror inte jag börjar inse det riktigt förrän nu. För övrigt är min svenska värdelös, men försök själv att bo utomlands i ett år och blanda tre olika språk varje dag - klarar du det utan att tappa grammatiken säger jag grattis - du är väldigt duktig och alldeles säkert en utomjording, eller kines - de är duktiga på allt!Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0