<> Vilse i Paris - en blogg om livet som Au Pair -

Anledningen till bisou...

För er som inte vet det så gör man "bisou" i Frankrike, vilket betyder att man kindpussas som hälsning. I lördags fick jag dock reda på att fransmännen luktar på en när man gör bisou, för att känna hur man "luktar". Enligt en fransos som jag träffade igår så kan man bestämma hur personen är, och alla fransoser luktar tydligen på en. Så alla icke-fransoser, nu räcker inte längre tuggummi utan nu får ni även ta och duscha med jämna mellanrum - usch! Hemska tanke!


Postat av: Sara

Hallå!

Jag har fått kontakt med en familj som vill att jag kommer i augusti. Familjen verkar hur trevlig som helst. Denna enda nackdelen som jag känner är att de vill att jag endast pratar engelska med barnen för att barnen ska upprätthålla sin engelska (dom har nämligen bott i England tidigare). Är orolig för hur det blir med att lära sig franskan, om det blir sämre i så fall. Det kanske är svårt för dig att svara på; men hur upplever du det med att lära sig franskan? Lär man sig ändå även om man inte skulle prata franska med barnen ?

Vänliga hälsningar, Sara

Svar: Du lär dig mycket långsammare om du inte pratar franska med barnen och teoretiskt sätt kan inte familjen tvinga dig att prata engelska, men jag vet inte riktigt hur det funkar, men mitt råd är att välja en franskfransk familj..
Elin

2013-06-17 @ 23:24:53

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0