<> Vilse i Paris - en blogg om livet som Au Pair -

Utvärdering....

Eftersom det är min sista dag tänkte jag slänga in ett sista inlägg som en utvärdering av mitt år som au pair:
 
Blev året som jag trodde?
   - Nej, jag trodde aldrig att jag skulle träffa så många underbara människor, och att jag skulle komma familjen så här nära. I början kändes det konstigt att bo med andra människor och jag undvek de gärna på helgen, eftersom jag kände mig i vägen. Nu när det är sista dagen känner jag mig som en del av familjen, och det gjorde fruktansvärt ont att säga hej då till lilla flickan och mamman. Jag tror fortfarande inte riktigt att jag förstår att det tar slut idag.
 
Franskan
   - Jag förstår mer eller mindre all franska som talas till mig, och jag kan läsa tidningar och böcker utan problem. Jag kan kolla på en fransk film utan subtitles och jag kan hålla en normal konversation. Morföräldrarna som mötte mig första helgen, och även nu en sista gång sa att de var chockade över hur bra jag hade uttvecklats, vilket jag tar som något positivt. När jag kom ner här pratade jag knappt någon franska alls, och efter 10 månader kan även jag se en utvecklig.
 
Barnen
   - Barnen ser jag nu som mina syskon. Jag irriterar mig ibland på dem, men jag älskar dem djupt och kommer sakna dem något otroligt! 
 
Kulturen
   - Jag kan de flesta franska maträtterna par coeur så något har jag allt lärt mig om kulturen. Föräldrarna har diskuterat politik, kultur och andra franska problem med mig, något som jag har uppskattat då det hjälpt mig att sätta mig in i det franska livet.
 
Kläder
   - Jag har köpt alldeles för mycket. punkt slut.
 


Postat av: viktoria

Hej!

Jag har bestämtmig för att flytta till Paris. Läst din blogg och vill jätte gärna komma i kontakt med dig hur du gick till väga för att hitta en Au Pair familj. Kontakta jätte gärna mig på min Email :)

Jätte fin blogg!

Kram

2013-08-22 @ 20:33:30

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0