Separationsångest...

Om det kommer bli jobbigt att lämna familj och vänner bakom, så är det inget mot vad det kommer kännas med Nettan. Hon har varit världens bästa och världens sämsta häst - jag har skrattat och jag har gråtit över henne och jag kommer aldrig hitta en häst som henne igen!

Okej, nu låter det som om hon ska säljas, men det kommer bli väldigt jobbigt att inte få rida, pyssla eller vara i stallet på över ett år... Nu har jag ju som tur var hittat en som kommer sköta om henne väl, men som jag kommer sakna "Madam Saddam"!

Ikväll är det sista middagen med min bästa vän som jag känt sedan jag var nyfödd. Hon har dessutom precis kommit hem från ett halv år i sydafrika och nu åker jag...Skitväder...

Lovade min häst att hon skulle få ett härligt träningspass ute idag. Jag får nog ta tillbaka det löftet - it's raining cats and dogs!!!Det sista av det sista innan det allra sista!

Nu är packningen äntligen färdig, det är bara några få detaljer som ska ner allra precis innan vi åker på lördag. Nu ska bara rummet städas en sista gång och sedan är jag klar! Tror att jag ska fira min otroliga tidiga packning med att äta en glass, det har jag faktiskt förtjänat ;)

Igår hade vi avskedsmiddag med tjejerna för mig och Gabbi (Parisaupair.blogg.se). Det var väldigt trevligt men samtidigt overkligt! Vi i "gänget" har hållit ihop under alla tre åren på gymnasiet, och som en sa igår -
"Jag hade kunnat gå på samhäll och ha MVG i alla ämnena, men istället gick jag natur och hade sjukt kul med er!".

Nej nu ska jag kolla klart på Pretty Little Liars. Det är helt sjukt att jag snart kommer lämna lilla Karlskrona och bege mig för ett år i Paris!

Tjoooooho!Packa à la Elin style

Så här ser det ut när jag packar!

Tjoppi!Packapackapacka...

Mitt tips till er, sätt inte upp löften som ni vet att ni kommer att bryta...

Det är nu ungefär 4 dagar kvar och jag har fortfarande inte börjat packa. Jag har däremot börjat tvätta, poäng till mig!
Nej blir bara en snabbis idag för jag ska upp tidigt imorgon och vara duktig. Jag ska tvätta bilen, börja packa, vidimera mina betyg och sen skicka dessa till Stockholm för översättning. Dessutom ska jag städa i stallet, plocka undan allt mitt skräp så att den nya tjejen får plats och packa, plocka och hinna träffa tjejerna - haha någon som tror jag lär hinne?!

Underbara Karlskrona - man bara älskar den under sådana här dagar! Inte fullt lika underbart under de återstående 10 månaderna av året...Att fika...

Det känns som om allt jag gjort de sista dagarna nu är att bara fika! Det är så många som man vill hinna säga hej då till och umgås den där sista gången med, och givetvis är det enklaste (och godaste!!) sättet att göra detta på genom en fika.
 
Det är svårt att tro att det bara är 9 dagar kvar nu tills jag befinner mig på planet mot mitt nya hem. Min kusin ringde igår och frågade om jag börjat packa - haha svaret var givetvis nej. Jag har aldrig varit den som börjar med något i tid. Jag börjar alltid plugga dagen innan ett prov, sitter och skriver en uppsats timmarna innan den ska in och framför allt - packar dagen innan man ska åka. Denna gången har jag däremot lovat mig själv att jag åtminstone ska börja packa en vecka innan, vilket blir i så fall på lördag. Detta innebär därmed att jag har ytterligare en dag utan något måste och den tänker jag spendera på bästa sätt - tillsammans med mina galna, underbara, knäppa, stolliga kompisar!


Massa att fixa!

Idag är det bara 11 dagar kvar tills jag lämnar trygga Sverige, och därför passade jag på att ta en hej då fika med en av mina närmaste vänner. Vi kommer säkert se varandra innan jag åker, men lika bra att passa på innan det är för sent!
Jag passade även på att klippa av mitt långa vackra (läs sjukt slitna) hår till en numera pinsamt kort längd. Nu är mitt fd långa hår bara ner till axlarna. Nåja, det är i alla fall inte slitet längre!

På tal om att förbereda saker så har jag faktiskt härmat min kompis Gabriella ( parisaupair.blogg.se ) och börjat lyssna på fransk musik! Ett tips som verkligen är värt att testa, eftersom man då vänjer sig med språket - eller det är iaf idéen! ;)

Finns inte så mycket mer att uppdatera om för tillfället mer än att jag desperat försöker hitta en certifierad person som kan översätta betyg från svenska till franska. Någon som vet någon i närheten av Karlskrona?!

Nej nu ska jag fortsätta proppa i mig godis och kolla vidare på studio sex - ett hett film tips måste jag verkligen säga!

À bientôt!

Bilden är på Malin crepin som spelar reportern Annika Bengtzon i Liza Marklunds böcker!Mindre än två veckor kvar!

Det är helt sjukt hur snabbt tiden går! Om mindre än två veckor sitter jag på planet ner till Paris...

Jag har nu förberett allt det viktigaste, jag har varit hos optikern, beställt tid till tandläkare och så har jag fått klipptid med - kan behövas!
Vad jag däremot inte har gjort är att fixa present till barnen - paaanik!! Men nu tror jag att jag har kommit på lite småroliga idéer. Jag tror jag ska köpa lite olika svenska spel och kanske även någon magilåda, den äldsta tjejen är tydligen helt galen i magitricks och då kanske Tobbe trollkarl är uppskattad?

Idag har jag sagt hejdå till min pappa även om jag inte åker än. Han jobbar nämligen på Gotland så nu åker han iväg i 2 veckor och kommer hem precis när jag åkt. Taskig tajming (stavning?!) men men, jag försöker just nu övertala han på att åka ner till Paris. Han verkar konstigt nog inte alls intresserad av att åka ner till mig, utan tycker snarare jag ska åka hem till honom! Haha som om det skulle hända!;)

Nej nu ska jag gå och bada med min bästa barndomskompis! Hon har precis kommit hem efter ett halvår i Sydafrika - också taskig tajming! Men hon ska i alla fall komma ner och göra Paris med mig - hon är så illa tvungen!

Tjohooo!Några tusen lättare...

Sista förberedelserna inför resan och jag är nu några tusen kronor lättare, suck...Vilse i Paris...

Ni kanske undrar varför min blogg heter just Vilse i Paris? Jo, det beror helt enkelt på att det är precis vad som kommer att hända när jag kommer ner till Paris! Jag har nämligen världens sämsta lokalsinne. Jag skulle till och med kunna gå vilse på Maxi hemma i min stad! Och då bör jag kanske säga att jag bott här i nästan hela mitt liv...

Till en annan mer rolig sak så börjar det dra ihop sig inför resan nu, bara 18 dagar kvar och paniken börjar stiga allt mer! Jag har fortfarande inte bestämt vad jag ska packa ner, eller var jag ska packa ner det i! Än mindre har jag bestämt presenter till värdfamiljen! Just nu lutar det åt lite svenska "matvaror" och en snygg svenskgjord glasskål från Kosta boda till föräldrarna - det kan väl inte bli fel?
Problemet som kvarstår är dock barnens "presenter"... Vad ger man två flickor på åtta och tio år?! Någon som har några förlag??

À Bientôt, Elin!


Äntligen bestämt!

Blir ett lite sent inlägg, men nu är det äntligen bestämt! För er som kanske inte vet om så har jag sedan fyra år tillbaka varit ägare av ett dressyrsto vid namn Cox Menuette, eller Nettan som hon kallas till vardags. Hon var mitt största problem nu när jag ska iväg, eftersom vi inte gärna vill sälja henne. Men nu är det löst! En jätteduktig och trevlig tjej ska ha henne nu under tiden jag är borta, och jag tror det kommer bli alldeles utmärkt.
Så nu kan jag åka iväg till Paris utan dåligt samvete, för det är äntligen bestämt!

Var på väg att skriva kyss, men det är ju tyska och den här bloggen ska föreställa fransk - så à bientôt får det bli!Bienvenu och välkommen!

1 September 2012. Då är det Äntligen dags för mig att packa väskorna och bege mig till ett spännande, och förhoppningsvis underbart år i Paris! Jag ska nämligen tillbringa ett år som au pair inne i centrala Paris, och därför tänkte jag att det vore bra att starta den här bloggen, så att alla ni där hemma kan hålla ett öga på mig.
    Familjen jag ska bo hos, och givetvis arbeta för bor ca 15 minuter utanför centrala Paris i ett område som heter Carrières sur Seine. De har två döttrar på åtta och tio år som jag ska passa och köra runt till olika aktiviteter, vilket lär bli spännande eftersom jag har hört att man kör som galningar i Paris - bara att vänta och se!
 
Jag tänkte att det kanske kunde vara bra att berätta lite kort och snabbt om vem jag är innan jag går allt för långt. Mitt namn är Elin och jag är nyss fyllda nitton år, och därmed  även nybakad student från gymnasiet. Efter tre långa år med plugg kändes det inte allt för lockande att börja direkt på högskolan, och därför tyckte jag att ett år i Paris lät oehört lockande. Vem vill inte kunna strosa runt på gatorna i världens underbaraste stad, och bara njuta av kulturen och maten? Så häng med mig här på bloggen, och se vad jag hittar på i galna, underbara Paris!
 
 
À Bientôt,
Elin


RSS 2.0


-