<> Vilse i Paris - en blogg om livet som Au Pair -

Language exchange och regn

Iförr går hade vi en trevlig Svenskkväll hemma hos Birgitta med Chili con carne och jordgubbar till efterrätt, samtidigt som vi kollade på Mello. Vi lyckades aldrig få igång streamningen riktigt men det gjorde ingenting då vi istället kollade på franska tvn - och som bonus fick vi höra de franska kommentarerna. Toppen av förrvirringen för fransoserna blev när Petra Mede drog i gång sin smörgåsbordsmusikal. Tydligen förstod inte fransoserna skämten om att stå i kö, återvinna och den leende mannen, utan de tyckte mest allmänt att det var konstigt.
 
Igår drog vi oss upp lagom sent innan jag fick rusa för att träffa min language exhcnage partner, som för övrigt var väldigt trevlig. Vi passade på att kolla in en loppmarknad längs gatorna i Paris med massa fina gamla smycken och krimskrams. Vi strosade runt och skiftade mellan franska och engelska och jag tror faktiskt detta kommer hjälpa min franska något otroligt. Och för att citera min exchange partner "Men du pratar ju faktiskt bra franska!".


Postat av: Sara

Hallå!

Hur fick du kontakt med din language exchange partner? Är det ett initiativ som du tagit själv på senaste tiden? Är nyfiken för jag vill ta reda på bra sätt att lära mig franska när jag väl är på plats i Frankrike, det där låter som något intressant :)


Svar: Jag fick kontakt via ett universitet och det var jag som tog det initiativet! Det är jättelätt och kul, så testa på!
Elin

2013-05-20 @ 20:45:49

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0