<> Vilse i Paris - en blogg om livet som Au Pair -

On est en vacance!

Äntligen har vi lov! Eller okej, barnen har lov och jag får lov först imorgon kväll efter en kvällssittning med the girlz, inte för att det ska bli särskilt jobbigt egentligen. Planen är pyssel, mat och filmmys innan vi avslutar med en god nattssömn, speciellt för mig eftersom jag ska upp tidigt och gå till tåget på söndag morgon. Fräronen ska iväg på någon vänninnas födelsedagsmiddag, och därmed måste jag gå till tåget på morgonen, inte för att det gör mig särskilt mycket - så länge det inte är en halvmeter snö så går allt bra! Fräronen lovade för övrigt mig att om det mot all förmodan skulle vara en halvmeter snö, så skulle de köra mig in, oavsett hur sent de kommer tillbaka - så för deras (och min skull hoppas jag på härliga plusgrader och sol!).
 
Paris är för övrigt inne i någonslags kallperiod för det är kallt ÖVERALLT. Det är kallt ute, det är kallt ute och det är till och med kallt i duschen, det enda stället där man inte fryser är i sängen under mitt underbara täcke - vilket inte direkt lockar en till att gå ut och hitta på saker i Paris.
 
Idag mötte jag upp Meg efter skolan för lite girltalk över en bit mat innan vi strosade runt (läs undvek) affärerna med alla fina vårnyheter. Det är det värsta med att bo i Paris, förutom den fruktansvärda kylan och den otroligt goda maten som gör att man ser ut som en patapouf. Efter Italien blir det No-candy diet fram tills man kommit i form så tack men nej tack, skicka inte mer godis till mig. Just nu kämpar jag (läs glufsar) i mig fyra chokladkakor som min älskade pappa skickade ner till mig, tillsammans med massa piller. Tullen måste seriöst tro att jag bedriver någon slags knarkkartell, för varje gång jag fått ett paket så har det varit öppnat och igen-tejpat med en klisterlapp om att paketet blivit genomsökt. Jag, en 19-årig au pair i Paris får givetvis alltid paket som innehåller svenska haschkakor, kokain och ectasy och inte alls marabou-choklad, samarin och ipren - vem skulle kunna tro något så dumt!?

Svensk hasch är hårvaluta i Paris, alla svenska au pairer håler hårt i sina kakor...

 Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0