<> Vilse i Paris - en blogg om livet som Au Pair -

Il faut que tu...

Sitter med franska läxan samtidigt som jag jonglerar högskoleprov, universitetsansökningar och även ett DELF-prov. Kul liv. Finns inte mycket att berätta och livet rullar på som vanligt. 
 
Flickorna hade en springtävling idag, och därmed var de superdupertrötta och griniga ikväll. Själv är jag lite småstolt över mig själv eftersom jag sprang 35 minuter inkl. uppvärmning och en distans på samanlagt 5,8 km. Detta var dock enligt lillflickan ingenting, för hon sprang sju varv runt parken (en vääääldigt liten park...) och hon är dessutom mycket mindre, och har kortare ben så det var mycket jobbigare än för mig. Haha, älskar barn och deras logik!


Postat av: Nadia

Hej :)
JAg har följt din blogg ganska länge nu och tänkte fråga dig efter tips. Jag och ett par kompisar ska ner till Paris nu i maj och vi skulle vilja veta lite info om tunnelbanan samt sevärdheter där. Hur mycket kostar ett kort som räcker i 3 dagar? Vi kommer bo i zone 2. Vi kommer bara vara där i 4 dagar, alltså 3 nätter, och vi vill hinna se så mycket av paris. Därför tänkte jag fråga, vilka sevärdheter tycker du man inte bör missa?
Samtidigt skulle vi vara jätte tacksamma ifall vi kunde få tips på restauranger som är bra men inte heller för dyra :) Tack i förhand!

Svar: Hejsan, vad kul! Jag har absolut ingen aning om vad metro-kort kostar, men enklast borde vara att googla på det eller gå in på ratp.fr - det är de som sköter metron och allt annat i Paris.
Sevärdheter är det givetvis de "vanliga" som Eiffeltornet, triumfbågen, louvren (gå dock inte in om ni bara ska vara där så lite tid) och le passages de Paris (inomhus shoppinggalleri). Det finns massa mer men det beror mycket på vad man är intresserad av. Billiga restauranger ligger ofta i Latin-kvarteren/St Michel!
Elin

2013-03-24 @ 15:33:32

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0