<> Vilse i Paris - en blogg om livet som Au Pair -

DELF

Hej och hå, mitt uppe i allt högskoleprovsförberedande får jag reda på att nejmen titta här - på tisdag nästa vecka har ni DELF prov i B1. Inte för att jag klagar över att vara klar med B1, helst hade jag velat vara klar med B2 inom en vecka, men hallå - vad hände med lite förvarning!? För er som inte vet så kan jag säga att DELF är en diploma inom språk som bevisar att du har en viss kapacitet inom franskan. B1 står för att du kan prata relativt fritt om ett ämne utanför dig själv, kan uttrycka dig utan större problem, förstår franskttal, kan läsa franska texter av en normal karaktär (tidningar och enklare romaner) och dessutom skriva simplare texter.
   Jag ska då alltså göra B1 inom en vecka, och när jag berättade detta lite smått panikigt för värdmamman erbjöd hon sig att gå igenom allt som behövs - eftersom hon vet att jag måste ha en B2 för att komma in på universiten här i Paris. Väldigt snällt tycker jag eftersom jag definitivt behöver öva upp mig. Jag har absolut inga problem med att förstå franskttal, men gud vad jag hatar att behöva uttrycka mig med vuxna! Barn kan jag prata med hur lätt som helst, för jag vet att de har ett betydligt större tålamod och inte blir lika frustrerade när man säger fel. Jag vet själv hur mycket jag stör mig på folk som pratar långsamt, tar långa pauser och inte pratar grammatiskt rätt ( Haha inte för att jag själv gör det längre, men ändå! ). Aja, det gäller väl bara att ligga i.
 
Annars går livet på som vanligt i Paris, frånsett att jag börjar få mer eller mindre panik över att lämna familjen. Jag har fortfarande inte bestämt mig vad jag ska göra nästa "år". Helst av allt hade jag velat göra det enkla och stanna kvar för evigt här som au pair i min familj - men risken är väl att min pappa skulle dö av en hjärtattack då, så förr eller senare får jag väl pallra mig hem till Sverige.
    En av flickorna satt väldigt tyst ett bra tag idag, och när jag frågade vad som var fel svarade hon att hon hade en lysande plan. Jaså svarade jag en aningen tveksamt, vad går den ut på då?
    - Jo, du ska hitta en franskkille som bor i Paris, bli kär, gifta dig med honom och sen ska ni bo för alltid hos oss i din studio! 
    - Öhh... Jaha... Okej... Jag får väl börja leta då antar jag...
 
Alla problem lösta, inget att oroa sig för, alla problem är under kontroll och framtiden är säkrad. Öhh.. Ja just ja, nu ska jag bara hitta en franskkille... Och hur skulle det där gå till nu då?
 
Ps.
Eftersökes!
Snygg, snäll, trevlig och charmig kille på mellan 20-26 år. Ska vara rumsren, självstädande och artig. Jag förväntar mig att han är fransk och innehar ett fransktpass, talar flytande franska och är allmänt fransosig - inga undantag accepteras. Ska tycka om att skämma bort sin flickvän/framtida fru och gilla korta, brunhåriga, ej svenskt-utseende-lika-tjejer-som-faktiskt-trots-allt-är-svenska.
Rökare accepteras inte.
Ds.


Postat av: Clara

Åh, du verkar ha hamnat i en sån fin och snäll familj. Är så orolig för att hamna "fel" i en familj som bara "kör med" au-paren.

Svar: Jag har haft en otrolig tur som fått en så här bra familj, men jag vet jättemånga som är nöjda och som även de har bra familjer. Det gäller bara att man vet vad som passar en, och om man hamnar i fel familj så ska man byta direkt - det är ALDRIG okej att bli utnyttjad!
Elin

2013-03-21 @ 19:53:29
URL: http://minspegel.blogg.se
Postat av: Mikaela - i Frankrike

Shit vad häftigt om du kanske ska plugga här i Frankrike!! Jag ska också göra B2 Delf. Har funderat lite också på att kanske plugga i Frankrike, blir då om ett år isåfall, hoppas bara att ansökningsprocessen inte är för svår ;)

Svar: Jag kollade precis på intagningsgrejerna och det är tusen saker att fixa tills den 5 april - då allt ska vara inne, så panik panik ;)
Elin

2013-03-21 @ 22:20:21
URL: http://livingthefrenchlife.blogg.se

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0