<> Vilse i Paris - en blogg om livet som Au Pair -

Some days...

Solen har strålat tre dagar i rad nu och idag ska det bli den varmaste dagen än så länge, vilket säger en hel del eftersom jag redan igår höll på att svettas ihjäl! Planen för idag är i alla fall att åka in till lektionen, förbereda för nästnästa veckas DELF prov och sen... tja chilla i Paris. En av mina gamla klasskompisar är här i Paris så min förhoppning är att kunna hinna se henne lite innan hon åker hem, men eftersom hon gör alla turistgrejer just nu så känns det skönare för mig att bara slappa i skuggan. Jag har redan sett Eiffeltornet minst 10 gånger, och inte för att vara otacksam eller så, men det räcker mer än väl. Plus att jag försöker göra allt för att undvika turisterna! Paris är redan trångt nog på vintern med alla dess 10 miljoner invånare - tänk då på sommaren med 10 miljoner invånare plus x-antal miljoner turister. PUH! Jag vill verkligen inte vara inne i Paris på söndagar...
 
Igår var det superfint väder, fram tills det mitt ur ingenstans började åska! När jag var på väg hem slog blixten ner ca 15 m ifrån mig i en rondell och jag kunde känna hur hela marken skakade - läskigt!! Så jag passade på att ksynda mig hem, men tji fick jag för när jag hade ca 2 minuter kvar så började det ÖSREGNA! Jag letade fram nycklarna i skydd av ett par hus och sprang sedan för fullrulle, men trots det så lyckades jag bli genomblöt på mindre än 1 minut! 
 
För övrigt är det 38 dagar kvar tills jag åker hem - JIPPIE!! Missförstå mig inte, men det ska bliiii sååååå skönt att åka hem och bara slappa. Jag har det väldigt bra här och gör egentligen inte så särskilt ansträngande jobb, men just det faktum att behöva ta hand om någon annan är väldigt jobbigt. Dessutom kan jag inte lalla runt i pyjamasen hela dagen, utan måste klä på mig direkt, det finns ingen pool och värmen känns bara stekande het! Det första jag ska göra när jag kommer hem, oavsett tid är att slänga mig i vår pool, och dagen efter ska jag cykla upp till "vår" sjö och bara simma, simma, simma! 
 
"There's nothing better than a Swedish summer..."Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0