<> Vilse i Paris - en blogg om livet som Au Pair -

Imorgon kommer bli en bra dag!

Imorgon är det onsdag och för en gångskull har jag allt planerat i bra tid. Jag och lilla flickan planerade in en heldag med massa kul, bakning på förmiddagen, picknick i en park och därefter badning i poolen i grannbyn! Jag hoppas verkligen det blir fint väder, men just nu känns det lite som att jag inte bryr mig - det ska bara bli kul att göra något som alla kan försöka vara vänner på!

Idag är det för övrigt 34 dagar kvar i Paris, och 29 kvar med barnen - sjukt lite tid som är kvar och jag inser att jag kommer sakna mina knäppjökar! Igår höll jag på att börja gråta när lilla flickan sa att hon ville att jag skulle stanna - om hon bara visste hur mycket jag vill stanna. Dock kan jag då ärligt säga att jag är färdig som au pair. Jag hade gärna stannat som en del i familjen, men att ta hand om andra är jag rätt färdig med. Jag inser helt plötsligt hur underskattade dagis- och skolpersonalen är. ALDRIG I LIVET att jag ska jobba som dagislärare. Punkt slut and over, eller inte riktigt, jag slänger in lite bilder från veckorna som gått...

Ja just ja, vi var på ett paleontologi museum häromdagen, därav alla missfoster och ben!

Färgen på Eiffeltornet berodde på gay-äktenskapetPostat av: Sara

Hejsan!

Jag ska snart ha min första intervju med en familj & undrar om du har tips på frågor som är bra att ställa? Och hur fungerade matchningsprocessen för dig? Vad är en "bra" lön som au pair, hur mycket klarar man sig på?

Tacksam för svar!

Svar: Det som är viktigast att fråga är:- Arbetstider
- Arbetsuppgifter ( Vad ska du göra, hur mycket, hur ofta...)
- Lön ( Minimum lön är 320 €, allt under är olagligt! Jag får 320 € och jag klarar mig.)
- Var du ska bo
- Mat - får du äta med familjen?
- Hur vill de att du ska passa in i familjen?
- Transportkort? Får du de betalat? Om inte, ska du ha extra betalt!
Elin

2013-06-12 @ 13:58:22

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0