<> Vilse i Paris - en blogg om livet som Au Pair -

Farväl, adjö och så vidare...

Allt mer som dagarna går börjar jag inse hur lite tid det är kvar, och jag börjar bli allt mer och mer ledsen. Mina underbara vänner som jag lärt känna väldigt väl ska jag nu skiljas från, för att kanske aldrig mer ses igen. Denna vecka är det hela 5 som åker, och redan har två andra åkt hem. Igår hade vi avskedmiddag på en restaurang för Birgitta, som åker redan på torsdag - helt sjukt hur snabbt tiden gått. På måndag har jag varit här i 10 månader och då är det bara 10 dagar kvar tills jag åker hem till Sverige, och jag kan säga att jag både vill och inte vill hem. Jag hade gärna stannat kvar i Paris om jag vetat att alla mina vänner stannat kvar, men eftersom alla åker hem och det kommer massa nya au pairer och andra människor känns det inte lika lockande längre. 
 
I fredags firade vi fête de la musique och det var nog först då jag insåg hur mycket jag älskar Paris. I lägenhetsbyggnaden vi var i spelade alla musik, och samlades på innergården där de sjöng och drack vin -  jag menar, vi är ju i Frankrike! Lördagen spenderades med filmkväll och för första gången köpte vi pizza från "pizzabilen", som vi sett varje helg och hela tiden sagt att vi var tvugna att köpa från innan vi åkte hem. Det känns som att vi nu börjar göra allt det där som vi sparat till sista stunden och det är nu allt börjar bli sådär riktigt bra som jag hoppades att året skulle bli. Vi sitter vid Seine och umgås, vi har hittat ÄKTA franska vänner och allt är bara riktigt bra. Och givetvis är det nu vi ska åka hem. Oh well, jag kommer tillbaka Paris - bara vänta!
 
För övrigt ska jag "provpacka" idag, för att se om jag behöver köpa en andra resväska (rätt säker på att jag kommer behöva göra det med tanke på allt som jag samlat på mig under året!) Till alla blivande au pairer - köp inte så mycket saker - jag får seperationsångest bara jag tänker på att lämna kvar kläder... Oh well, jag får väl hoppas att nästa au pair har min storlek så att hon får användning av mitt skräp!Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0