<> Vilse i Paris - en blogg om livet som Au Pair -

Vad jag saknar med Sverige....

 
Jag tänkte göra ett inlägg för er som planerar lämna Sverige för något annat land om vad JAG saknar.
 
Det första jag kommer på att tänka är maten. Maten betyder så mycket mer än vad man kan tro, och även om maten här i Paris är utmärkt så saknar man vissa grejer. Till exempel tillhörde jag en av de människorna i Sverige som hatade husmanskost. Jag hatade potatismos, köttbullar, falukorv och allt annat "svensktsvenskt", men här i Paris kommer jag faktiskt på mig själv med att sakna dessa saker (dock inte falukorv... Lär aldrig sakna något så vidrigt som korv...). Jag bakar svenska kakor nästan jämt, och jag tror nog till och med att tullen har vant sig vid mina konstiga paket från Sverige, bestående av jäst, pärlsocker och massa kryddor.
    Det andra jag saknar från Sverige är givetvis familj och vänner. Även om man kan skypa och se varandra varje dag  så är det ändå inte samma sak som att sitta där och prata tillsammans. Jag saknar så mina vänner i stallet, som jag sett varje dag i flera år, som alltid funnits där och som alltid lyssnat. 
    Jag saknar dessutom dåliga svenska tvprogram, och känslan av att alltid veta att man kommer förstå varenda program på tvn (ja, okej förutom Utiset då...). Här i Paris är det till 99,9% alltid dubbat till franska, och nu när man förstår franskan borde det inte göra så mycket - men tro mig, det gör det. Att se vänner, sex and the city och oc med franska röster är VERKLIGEN inte detsamma. Även om fransoserna är otroligt skickliga på dubba (vilken sorgsen sak att vara bra på) så funkar det verkligen inte att se Monica, Chandler, Ross, Joey, Rachel och Pheobe prata franska. Någonstans där blir det verkligen helt fel, och alla skämt förstörs. Nej, fy för franskdubbning!
    Det som jag nog däremot saknar mest av allt är närheten till hav, sjö eller ja gud vad som helst med badbart vatten. Jag kommer från en kuststad och har alltid varit bortskämd med att ha havet max 10 minuter bort från mig, idag tar det mig minst 2 timmar för att nå en kust, eller för att ens se vatten. Ja visst, det finns floden Seine (om man nu kallar det för vatten). Men jag menar, vem skulle frivilligt hoppa ner i den ruttna giftpölen? I alla fall inte jag, för jag skulle nog inte riktigt passa med grön hy...
 
Vad tycker ni - är det snyggt?
 Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0