<> Vilse i Paris - en blogg om livet som Au Pair -

Åh härliga sol!

Våren har äntligen kommit till Paris! Vi har haft klarblå himmel och strålande sol flera dagar i rad (peppar peppar ta i trä) och fåglarna ha sjungt som bara den. Jag har i försig dragit på mig världens förkylning och legat hemma onsdag - fredag och även en del av lördagen, inte världens roligaste. Jag som bara brukar vara sjuk en dag har nu haft feber och halsont.. Inte kul, men det verkar som flera av au pairerna har drabbats av samma sak.
 
Söndagen spenderades med värdfamiljen ute i solen, lekandes med barnen och det var helt underbart! Vi lekte i timmar på studsmattan innan jag slutligen drog mig in och började plugga på högskoleprovet, som dock inte var fullt lika kul. Jag kom på mig själv med att jag mer eller mindre helt tappat flytet i både matten (jag har inte räknat matte på över två år eftersom jag gick natur och var färdig med Matte D i tvåan) och svenskan. Värst är väl ändå svenskan, som ni säkert märker här på bloggen. Bra att veta för er som inte vet är att man kan göra högskoleprovet i Paris, men endast en gång om året. Detta sker alltså på våren och är alltid samma datum som i Sverige.
 
Måndagen var helt ointressant, och lika så idag med. Eller ja, förutom det faktum att när vi satt på Starbuck idag (ja jag vet, varför gå till en amerikansk kedja när man är i underbara Paris med alla sina cafeer, men faktum är att det är nästan omöjligt att hitta det perfekta cafeet som man bara kan drick kaffe i. Plus  att det är löjligt dyrt med kaffe i Paris, och Starbucks har hyfsat kaffe till hyfsat pris, alltså kaching för mig!) så lyckades vi snacka med en fransos utan att det egentligen var meningen. Men hon var jättetrevlig och tyckte det var bara roligt att hjälpa oss (två amerikanare och en svensk, moi!) att få prata franska.
    Min lärare påpekade för övrigt idag att min kunskap inom skriftligt, läsförståelse och hörförståelse är på en väldigt bra nivå, medans mitt muntliga är sådär... Inte det att mitt utal är fyskam, utan snarare det faktum att det antingen 1. tar en evighet för mig att komma på konjugasionen av verbet, eller 2. blir skrik och panik eftersom jag struntar i allt vad böjning heter och sätter verbet i grundform. Något som jag för övrigt gjorde idag. Fransoserna förstår givetvis vad man menar, men när man säger "J'ai ovrir" vilket är passé composé så blir det inte så där snyggt och korrekt. För att översätta det till svenska så blir det typ "jag hade öppna", vilket man givetvis förstår med det låter helknäppt.
 
imorgon är det onsdag men barnen och jag längtar så till att bara kunna få slappa med barnen. Jag ber att det blir fint väder så jag kan få ta med de ut i solen och leka. Kanske jag ska försöka uppfylla den där fantasin jag hade innan jag kom ner hit om att vi skulle vara flera timmar i olika parker och bara leka. Eller okej, barnen skulle leka och jag skulle ligga och njuta av solen på en rödrutig duk med en flätad picknick korg bredvid, medan små lamm gick i bakgrunden och betade det gröna gräset. Katterna skulle spela fiol och allt skulle vara perfekt.
Haha, som om det skulle hända! Aldrig i livet att jag skulle fått ligga i fred och njuta av solen, nej jag hade legat där längst ner mot marken, krossad av flickorna som skulle skrikit - "Vi leker häst!! Vi leker häst!!"


Postat av: Mikaela i Frankrike

Jag hade också tänkt göra högskoleprovet i Pars men då det visade sig vara i Saint-Germain klockan åtta så blev det så krångligt och dyrt :P men lycka till!:)

Svar: jo jag vet, jag ska också krångla mig ut dit :/
Elin

2013-02-23 @ 11:57:17
URL: http://livingthefrenchlife.blogg.se

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0