<> Vilse i Paris - en blogg om livet som Au Pair -

Stunder som dessa...

Vädret har varit helt U-N-D-E-R-B-A-R-T de senaste dagarna med grader upp mot hela 23!! Jag kunde knappt tro att det var sant igår när solen sken och jag kunde sitta ute och bara njuta. Som en äkta svensk passade jag på att hänga med några tjejer på picknick i Champs de Mars, där vi satt i gräset framför Eiffeltornet. De är verkligen det här jag har längtat efter hela långa tråkiga vintern. Ett tag blev det till och med för varmt, så jag och mitt gäng packade ihop oss och började ströva runt lite i Paris tills vi hittade en lite mindre befolkad park i skuggan.
Fint sällskap i en park i Paris
 
Idag hade jag dock oturen på min sida. Jag steg upp i god tid för att hinna in till min lektion i tid, men när jag väl skulle gå hemifrån upptäckte jag att mitt Navigo (transportkort i Paris) var borta. I ren panik letade jag igenom heeeela studion, heeeela huset och alla mina väskor innan jag gav upp. Jag gick smått skamset in till värdmamman för att berätta för henne att jag antingen tappat det, eller att någon stulit det (lagom kul eftersom det kostar 100€/månad...) Hon tog det hela med lugn och sa att det säkert skulle lösa sig, och om inte annat var det inte hela världen. 
   Så jag gick mot tågstationen och väl där köpte jag ett veckopass innan jag begav mig in mot Paris. Väl en halvtimme försenad kom jag fram till lektionen, bara för att upptäcka att alla var borta - hallå liksom?! Jag ringde alla mina klasskompisar och skickade ett antal meddelanden innan jag gav upp och ringde Meg. Tillsammans strosade vi bort mot 7e arrondismentet där vi gick in på Paris billigaste apotek (Gud jag kommer sakna de franska apoteken...). Efter en stund med pharmacy shopping drog vi vidare till St Sulpice kyrkan där vi kollade runt innan vi hamnade på en parkbänk i parc de luxembourg. 
   När det väl var dags att åka hem så blev jag helt plötsligt stoppad av en man i min "hemstation". Han hade känt igen mig från bilden på mitt Navigo, som han hade hittat!! Han räckte över Navigopasset till mig och jag närmast kysste honom på kinden av lycka - stunder som dessa har jag verkligen förtroende för mänskligheten!
 
Ikväll kommer bästaste Malin ner och ska stanna här i lite mer än vecka, så jag ska bara hämta barnen, laga mat och äta lite snabbt innan det är dags att hämta henne. Wihooo! :)


Postat av: Viktoria

Wow, vilken otrolig tur att du fick tillbaka ditt Navigopass! :D
Förresen, varför kommer du att sakna de franska apoteken? Vad är det för speciellt med dem? :)

Svar: JA ellerhur, ibland blir man allt glatt överraskad!
De franska apoteken är som en sann dröm - du har allt du behöver och lite till! Jag köper alla mina hudvårdsprodukter där, givetvis franska produkter och de är kanon - finns inget bättre!
Elin

2013-04-16 @ 18:13:39
URL: http://hallonsplace.blogg.se/

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0